2023 yılında katıldığımız toplantılar

20 Kasım 2023 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planına göre İntihar; ülkemizde ve bütün dünyada önemli halk sağlığı sorunları arasındadır.  Gençlik çağında sıklığı giderek artan bu sorunun önüne geçmek için özellikle Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin ruhsal iyilik halini artırmaya ve öğrencilere psikososyal destek sağlamaya yönelik yapılacak olan çalışmaların etkin bir şekilde yürütmesi amacıyla başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere, kurumlar arası işbirliğini arttırmak amacıyla “İl İntiharı Önleme ve Gençlik Ruh Sağlığını İyileştirme Toplantısı”  yapıldı.

14.09.2022 tarihinde saat 14.00’te Valilik Kütüphane ve Dokümantasyon Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya GRUPDRMER ailesi adına Psikolog İlknur Akoğlu katılım ve katkı sağladı.
Kaynak: @giresunism


Psikososyal Destek Uygulama Programı (PDUP) Koordinasyon Kurulu Toplantısı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Bulut başkanlığında gerçekleşmiştir.
Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu hekimi Dr. Büşra Karakayalı tarafından sağlık hayat merkezinin tanıtımı yapılmış ve psikososyal destek uygulamaları ile ilgili sunum gerçekleştirilmiştir ve gerçekleşen toplantıda üye kurum ve kuruluşlara Sağlıklı Hayat Merkezinin çalışmaları anlatılmış, 2023 yılı içinde yapılacak faaliyetler için üye kurumların görüş ve fikirleri doğrultusunda işbirliği ve planlamalar yapılmıştır. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 26 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 10:30'da İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Giresun Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Araştırma Ve Uygulama Merkezi adına kurum müdür yardımcımız İlknur Ezgi Koser katılmıştır.
Kaynak: @giresunism
 

Hızlı Erişim